dimarts, 17 de maig del 2011

Comunitat modèlica


No es podia negar que aquella comunitat de veïns era una festa constant: el gos del segon primera, que es passava tot el dia sol, no parava de bordar, i quan el treien a passejar es pixava als replans de l’escala. Els veïns dels baixos es negaven en rodó a pagar la derrama per instal.lar un ascensor, mentre que els del cinquè els titllaven d’egoistes insolidaris i llençaven les escombraries d’amagat al pati de llums. La “pija-hippy” del primer segona sempre posava la música a tot drap, i casa seva era un no parar d’anades i vingudes sospitoses que la parella de iaios del segon tercera no podia tolerar. El del quart primera li fotia les banyes a la seva dona amb la veïna d’abaix, que (ningú no ho sabia), fins feia ben poc, abans de l’operació, es deia Manolo. El bricomaniàtic del tercer segona posava a funcionar el trepant cada dissabte i diumenge a les set del matí. Els nens del tercer quarta es dedicaven a fer pintades a les parets de l’escala, mentre sa mare els defensava dient que eren artistes urbans incompresos. L’envejosa egocèntrica del primer primera no suportava a la noia del quart tercera simplement perquè sí...


Les reunions de veïns eren apassionants: un no parar de crits, insults, improperis i alguna vegada fins i tot s’arribava a les mans (o a les cadires, l’objecte contundent que hi hagués més aprop).


Però tot aquesta alegria un dia es va acabar de cop: l’administrador de finques va fugir amb tots els diners, deixant un munt de deutes per pagar i a tots ben fotuts. Aleshores, units amb l’únic objectiu de trobar l’individu en qüestió, tallar-lo a rodanxes i rostir-lo a foc lent amb oli de colza, es van adonar d’una gran veritat: no hi ha res com afrontar un enemic comú per oblidar totalment qualsevol picabaralla sense importància.

1 comentari:

Lupe Ballester ha dit...

Jis jis jis, la situació em resulta vagament familiar... Però, en el nostre cas, malgrat tindre un enemic comú, la cosa va acabar derivant en noves discussions(i reedició d'altres que havien quedat latents) entre alguns veïns.

I és que alguns dels meus veïns han elevat la baralla a la categoria d'art.